Producten

Producten

  • Nieuw

Professioneel Digitaal Soldeerstation

€ 39,95
Incl. btw.
Aantal

Bij solderen is het de kunst om zowel het soldeer als het werkstuk, zo kort mogelijk te verhitten, om zodoende oxidatie van soldering te voorkomen. Een te hoge temperatuur heeft tot gevolg dat de hars uit de harskern van het soldeer verdampt / verbrand, waarna het geen bescherming meer kan bieden tegen de oxidatie van het te solderen oppervlak. Een te lage temperatuur heeft tot gevolg dat het werkstuk niet voldoende kan worden opgewarmd, waardoor het soldeer niet hecht op het werkstuk. Wat een te lage of een te hoge temperatuur is, hangt af van de grootte van de soldering en van de warmtecapaciteit van het werkstuk. 

 

Dit is waarom het zeer nauwkeurig kunnen instellen van de temperatuur van een soldeerbout het verschil maakt tussen snel en goed solderen, of langzaam en daardoor slecht solderen. 

 

Dit nauwkeurig instellen van de temperatuur van de soldeerbout is precies wat je met dit HBM soldeerstation kan doen!

 

Door de “Display” schuifschakelaar naar rechts te schuiven kan je met de draaiknop de gewenste temperatuur instellen. Deze kan je traploos kiezen tussen  150° - 420° Celcius! Door de schakelaar naar links te schuiven kan je op het LED display aflezen wat de actuele temperatuur van de punt van de 48 Watt soldeerbout is. 

 

Deze 48 Watt is voor een kleine soldeerbout als deze relatief veel. Dit zorgt er niet alleen voor dat de gewenste temperatuur snel bereikt wordt, maar ook dat de soldeerbout voldoende warmtecapaciteit en vermogen heeft om ook de grotere werkstukken prima aan te kunnen. 

 

Dit soldeerstation is daarmee een goede allrounder, dat zowel geschikt is voor het hele precieze soldeerwerk, zoals dat in de elektronica gangbaar is, als ook voor het solderen van grotere voorwerpen zoals dikke kabels. 

 

Dit is een soldeerstation waarmee de professional direct prettig zal werken en de beginnende soldeerder weer eens zal ervaren dat goed gereedschap het halve werk is en veel frustratie scheelt.

Technische gegevens van de Rubenco  Professioneel Digitaal Soldeerstation

Toegestane belasting AC 230V / 50 Hz
Uitgangsspanning 24 V
Toegestane opname 48 W
Beschermingsklasse ll
Temperatuur soldeerpunten Tussen de 150°C en 420°C traploos regelbaar
10378
1 Item

Specifieke referenties

10 andere producten in dezelfde categorie: