Producten

Producten

AAMBEELD 5 KG PRO RC 45 UWM
  • AAMBEELD 5 KG PRO RC 45 UWM
  • AAMBEELD 5 KG PRO RC 45 UWM

Aambeeld 20 KG PRO RC 45

€ 139,95
Incl. btw.

Rubenco/Udo, Professionele aambeelden 20 kg , wij leveren aambeelden die op de juiste manier olie gehard zijn (RC59) en juiste manier onlaten zijn tot een gemiddelde van tot (42-46 RC)

De afmetingen zijn:

Lengte 440 mm

Breedte 100 mm

Hoogte 135 mm

Hoorn 150 mm

Aantal

De laatste keer dat dit product werd toegevoegd aan een winkelwagen: 28-12-2020

Warmtebehandeling

Het harden van Aambeelden gebeurt middels een warmtebehandeling, waarbij het materiaal eerst boven een zekere temperatuur gebracht wordt, en vervolgens zodanig snel wordt afgekoeld, De aambeelden zijn dan zeer hard door de vele interne spanningen die er in het materiaal zitten.

Staal harden

In het geval van staal wordt het materiaal opgewarmd dat dan met een zodanig hoge snelheid wordt afgekoeld dat de hardheid en de weerstand tegen slijtage worden hierdoor sterk verhoogd, daar de omzetting door het in het staal aanwezige koolstof wordt belet. Stap voor stap werkt het productieproces als volgt:

  • Het werkstuk wordt gelijkmatig verhit tot het een rode kleur heeft.(ongeveer 820 graden celsius)

De kleur is een indicatie voor de fase/temperatuur waarin het materiaal zich bevindt, een handige indicatie voor de juiste temperatuur is het verlies van het magnetisme

  • Aansluitend afkoelen in olie.

Of er water of bv. olie gebruikt moet worden, hangt af van de samenstelling van het af te koelen materiaal. Door de warmtegeleidingcoëfficiënt van de afkoelvloeistof kan het materiaal sneller of langzamer afkoelen. Te langzame afkoeling geeft geen harding, te snelle afkoeling kan scheuren of breken van het metaal tot gevolg hebben.

Na het harden vanaf RC59 is het zogeheten 'ontlaten' van het staal noodzakelijk, anders is het staal te hard . Door het ontlaten wordt het staal iets minder hard tot RC42-46, maar het wordt er wel veel taaier door. Het ontlaten gaat als volgt:

  1. Opnieuw verhitten tot een bepaalde temperatuur, afhankelijk van de gebruikte legering en gewenste hardheid ±180 - 650 graden C. en het staal daar vervolgens een bepaalde tijd op houden, daarna af laten koelen tot 20/30 graden dit wordt meerdere keren herhaald tot het gewenste resultaat is bereikt
  2. Zo is de hardheid van de aambeelden juist (RC 42-46)dus hard maar net iets zachter dan de smeedhamers ( zodat niet de stukken van hamers en/of aambeelden er af spatten door de gelijke spanning en hardheid )
UWM-20KG
1 Item

Specifieke referenties

10 andere producten in dezelfde categorie:

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...